Zápasy mládeže
so 22.10.2016 | Michal Sedláček, Klára Petrásková

Vyrovnaný duel s lepším koncem pro Hradec. Junioři ve Zlíně zvítězili těsně 2:1

Zápasové menu

Téměř po měsíci prolomili hradečtí junioři algoritmus, kdy každá výhra je následována porážkou. Na zlínském ledě sehráli vyrovnané klání, které rozhodl trefou z poloviny třetí dvacetiminutovky Filip Jirásek. Ševci sice v závěru tlačili, i úspěšný zásah brankové konstrukce ale rozhodl o tom, že tři body za výhru 2:1 si domů odvezli Východočeši.

Hradec se ve 12. minutě ujal vedení

Zápas začal ve velkém tempu. Už ve druhé minutě měli hosté první šanci. Miko zpoza branky špatně rozehrál, poslal puk přímo na hokejku Jiráska, jenž se ocitl sám před gólmanem. Byl však už hodně blízko, a tak puk nasměřoval jen do chráničů Šimonů. O chvíli později pak zahrozil i Zlín. Stiksa se dostal k dorážce, ale neuspěl. Poté ještě obkroužil branku a snažil se zasunout puk na vzdálenější tyč Bechného. Hradecký gólman se ale stihl ještě přesunout a zabránit tak prvnímu gólu.

Poté se připomenul zase Hradec. Střelu od modré Šimonů vyrazil a puk se odrazil na hůl Řepíka. Ten se ho snažil zasunout pod klečícího zlínského gólmana, ale o pár centimetrů branku minul. Čtyři minuty na to už se ale hosté nemýlili. Dufek našel mezi kruhy nikým neobsazeného Daniela Liera, který otřel svou střelu o tyč a poslal kotouč za záda Šimonů. O chvilku později pak trefil stejný hráč tyč zlínské klece, a Hradec tak odcházel do kabin s vedením 1:0.

Zlínští vstřelili gól a vyrovnali stav zápasu

Druhou třetinu začal lépe Zlín. Bainar ujížděl sám na gólmana, ale puk mu uskočil a nestihl ideálně zakončit. Ve 27. minutě ale hráli Berani přesilovku, která se jim již využít povedla. Václavek poslal puk na Štěpána Fryšaru, který se z boku řítil na Bechného a ač byl docela z úhlu, dokázal hradeckého brankáře prostřelit – 1:1.

V závěru druhé dvacetiminutovky pak mohli jít Zlínští dokonce do vedení. Ve chvíli, kdy na led vstupoval o dvě minuty dříve vyloučený Šalda, ocitl se v šanci Strmiska. Ten se dostal k dorážce před brankou, ale puk se mu postavil na hranu a nasměrovat černou pryž do odkryté brány se tak zlínskému útočníkovi nepodařilo.

Výhru zajistil Lvům Filip Jirásek

Začátek třetí periody pak patřil hostům. Řepík se už radoval z gólu, jeho oslavy byly ale předčasné. Po střele se totiž hradecký forvard dostal k dorážce před úplně odkrytou brankou, Šimonů však na poslední chvíli máchl lapačkou a kotouč skončil právě v ní. V 50. minutě už se ale Hradec radovat mohl. Kynčl vyslal ránu od modré a k vyraženému puku se dostal Chalupa. Ten ho posunul na lépe postaveného Filipa Jiráska, jenž uklidil kotouč do sítě – 2:1.

Jak se posléze ukázalo, právě tento gól posloužil Mountfieldu jako vítězný. Šimonů ke konci periody v bráně doslova čaroval, když vychytal v jasné šanci Malíka, Gazda zase dvě minuty před závěrečnou sirénou orazítkoval břevno. Domácím se na vyrovnání nepodařilo dosáhnout ani v závěrečné power-play a plný počet bodů tak ze sobotního klání získal Hradec.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 0 0
Aleš Dufek 0 1 1 1 2
Michael Gaspar 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 2
David Chalupa 0 2 2 2 0
Filip Jirásek 1 0 1 1 2
Tomáš Kynčl 0 1 1 1 0
Daniel Lier 1 0 1 2 0
David Malík 0 0 0 1 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Dominik Řepík 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 1 2
Martin Štohanzl 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Bechný 60 26 1 25 96,15 0 0

Ohlasy k utkání

Robert Svoboda (PSG Zlín):
Soupeř byl agresivní a těžko jsme se s tím vyrovnávali po těžkém zápase ze včera. Myslím si, že jsme mohli bodovat, ale hrubé chyby nakonec rozhodly. Brankář Šimonů nás podržel ve hře až do konce, měli jsme tam v závěru tyčku, ale nedá se nic dělat.

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Utkání bylo hodně vyrovnané, i když si myslím, že více šancí jsme po většinu zápasu měli my. Hlavně na začátku a ve druhé třetině byla spousta šancí, které jsme neproměnili. Šli jsme do vedení 1:0, soupeř potom vyrovnal. Nám se pak podařilo dát deset minut před koncem vítězný gól. Ke konci třetí třetiny nás Zlín zatlačil, nicméně kluci to zvládli a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Tři body jsou pro nás důležité. Máme ale pořád problémy s koncovkou. Sice jsme dali dvě branky, ale dalších asi osm neproměněných...to je trestuhodné. Několikrát v zápase jsme byli před prázdnou bránou, ale bohužel nám to tam zatím nepadá. Možná, že s jiným soupeřem by utkání dopadlo v náš neprospěch.