Akademie ČH
út 30.8.2016 | Radek Kozel

Generálka jako hrom! Mladší dorostenci vyloupili v Pardubicích zlato

Spanilou jízdu, na jejímž konci bylo celkové prvenství, předvedli mladší dorostenci na víkendovém turnaji v Pardubicích. Na závěr přípravy zvládli kvalitně obsazený turnaj bez ztráty kytičky, což je před začátkem sezóny skvělá vizitka. „Vítězství na turnaji je pěknou tečkou za přípravou,“ je s výkony svých svěřenců spokojen hlavní trenér Petr Luštinec.

Jen těžko si lze představit lepší závěr letní přípravy, než když opanujete kvalitně obsazený turnaj na ledě rivala. Přesně to se povedlo mladším dorostencům Mountfieldu. Ti v konkurenci svých vrstevníků z Pardubic, Zlína, Olomouce a Popradu nezaváhali a po čtyřech výhrách se mohli radovat z prvního místa.

Turnaj odstartovalo východočeské derby

Hned v zahajovacím zápase na sebe v sobotním dopoledni narazily celky východočeských rivalů, a sice Hradce a Pardubic. O vítězi muselo rozhodnout až prodloužení, v němž byli šťastnější mladíci Mountfieldu, kteří zvítězili 2:1. Kdo očekával podobně vyrovnaný průběh odpoledního zápasu s Olomoucí, musel být zklamán. Svěřenci Petra Luštince na ledě dominovali a Hanáky deklasovali 11:2!

Nedělní program zahájili hradečtí mladíci duelem se Zlínem. Již v první třetině si Východočeši vypracovali dvoubrankový náskok, který se ukázal být rozhodující. Ševci po celé utkání tahali za kratší konec provazu a Hradci podlehli v poměru 3:6. V závěrečném klání poměřili Lvi síly se slovenským Popradem. Třebaže hráči z města pod Tatrami drželi s Mountfieldem krok po celé dvě třetiny, závěrečnou patnáctiminutovku (pozn. třetiny byly hrány na patnáct minut) již nezvládli a s Hradcem prohráli 1:3.

kolodatumdomácíhosté   
Turnaj (Pardubice) so 27.8.2016 Pardubice Mountfield HK 1:2p (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)  
Turnaj (Pardubice) so 27.8.2016 Olomouc Mountfield HK 2:11 (1:3, 1:4, 0:4)  
Turnaj (Pardubice) ne 28.8.2016 Zlín Mountfield HK 3:6 (1:3, 1:1, 1:2)  
Turnaj (Pardubice) ne 28.8.2016 Poprad Mountfield HK 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)  

Petr Luštinec: Vítězství nás těší, ale musíme pracovat dál

O vítězi turnaje tedy bylo rozhodnuto, avšak více než samotný titul byla pro realizační tým důležitější předváděná hra. „Během celé letní přestávky jsme se snažili o to, abychom kluky připravili na začátek soutěže. Samozřejmě nás vítězství na turnaji těší, ale my budeme pracovat dál. Sezóna je dlouhá a my se nesmíme nechat uspokojit nějakým dílčím úspěchem,“ nehodlá se svými svěřenci usnout na vavřínech trenér Petr Luštinec.

Hlavní lodivod na střídačce mladšího dorostu ocenil s blížícím se startem sezóny neustále se lepšící výkony mladých hokejistů. „Poslední srpnový týden jsme měli herní, když jsme odehráli dva zápasy, a sice s Libercem a Spartou. Poté následoval turnaj a na hráčích bylo vidět, že čím více zápasů odehráli, tím byla předváděná hra lepší a lepší,“ vyzdvihl výkony hráčů Petr Luštinec, který byl spokojen i s jiným atributem. „Postupem času si kluci zažívají i věci, které děláme v trénincích. Ty pak byly vidět i v samotných zápasech,“ potěšil progres hokejistů kouče mladšího dorostu.

Konečná tabulka turnaje

1. Mountfield HK
2. PSG Zlín
3. HC Dynamo Pardubice
4. HC Olomouc
5. HK ŠKP Poprad

Individuální ocenění

Nejlepší brankář: Vojtěch Nečas (HC Dynamo Pardubice)
Nejlepší obránce: Karel Holík (PSG Zlín)
Nejlepší útočník: Matěj Morong (Mountfield HK)

Fotografie z turnaje naleznete na této stránce.