Aktuální zprávy z klubu
so 25.6.2016 | Jan Hrabal, Tomáš Borovec

I extraligoví rivalové mají srdce a pomáhají. Východočeši se spojili pro dobrou věc

Hráči obou východočeských hokejových klubů se spolu 26. června utkají na zeleném pažitu v Živanicích. Důvodem není sportovní zápolení, ale oboustranná snaha o pomoc těžce nemocné sedmileté Míše Hlaváčkové a případně dalších dětí s podobným zdravotním hendikepem. A-týmy Mountfieldu HK a Dynama Pardubice změří síly v charitativním fotbalovém utkání hraném na dvakrát pětačtyřicet minut.

„I hvězdy mají srdce a pomáhají“ Tak zní motto akce, která má za cíl získat finanční prostředky pro malou Míšu. Ta kvůli vážným zdravotním problémům, které u ní nastaly patrně v souvislosti s očkováním a rozsáhlou dechovou a srdeční zástavou, váží ve svých téměř sedmi letech pouhých 15 kilogramů. Neovládá vlastní tělíčko ani řeč – nechodí, nesedí sama bez opory, komunikuje pouze přes obrázky a speciální piktogramy.

„Jsme rádi, že i my můžeme touto cestou pomoci dobré věci a bereme to jako samozřejmost. Myslím si, že i pro fanoušky bude tento nehokejový souboj zajímavý a věřím, že si toto odpoledne náležitě užijí,“ říká generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Oba kluby, které do připravované dražby věnují dva podepsané dresy, vnímají velmi intenzivně příběh malé Míši a sehrají tak benefiční fotbalové utkání na její podporu v neděli 26. června 2016 od 17:00 ve sportovním areálu TJ Sokol Živanice. V tomto zápase tolik nepůjde o fotbalový výsledek, ale o možnost svým dílem podpořit snahu o zajištění finančních prostředků na pomoc Míše a případně i ostatních dětí.

Po skončení fotbalového utkání oba kluby uspořádají autogramiádu svých hráčů. „Za organizátory charitativního utkání chci oběma klubům poděkovat za vstřícnost a ochotu sehrát takový zápas. Už před samotným zápasem připravujeme dětský den se začátkem ve 13:00 přímo v živanickém areálu, dále chceme vydražit cenné artefakty, které jsme získali nejen od významných českých sportovců,“ oznamuje hlavní organizátor Pavel Uhlíř s tím, že dražba probíhá na této stránce.

Živanický areál hostil podobné utkání začátkem června, kdy se místní fotbalisté utkali se stříbrným týmem z Eura 1996. „Hokejový“ duel na tuto akci plynule navazuje. „Těšíme se i na hlasivkový souboj obou fanouškovských táborů, které jistě podpoří své týmy, jež se spojily pro dobrou věc,“ dodává Pavel Uhlíř. Pořadatelé zajistí bezpečný průběh utkání, na které připraví i mobilní tribuny pro očekávaný vysoký počet návštěvníků. Vstupné na charitativní zápas činí v předprodeji 90 korun (možno zakoupit v síti Ticketportal), lístky lze samozřejmě pořídit také na místě za 120 korun.