Aktuální zprávy z klubu
pá 30.4.2021 | Daniel Krátký

Extraligovým mistrem Třinec, do Hradce zavítá Jágrovo Kladno

Před čtyřmi dny se rozhodlo o mistrovi letošní extraligové sezóny, tím se stali HC Oceláři Třinec, kteří získali už svůj třetí extraligový titul v historii. Následující ročník bude probíhat s 15 týmy – postup si totiž ve finále Chance ligy pro sebe urvalo Kladno. To se tak po roční pauze vrací mezi elitu. I s Jaromírem Jágrem v sestavě. Mountfield HK tímto gratuluje Ocelářům k titulu a Rytířům k návratu mezi elitu.

Pro hradecký Mountfield sezóna úspěchem neskončila. Ve čtvrtfinále totiž svěřenci tehdejšího kouče Vladimíra Růžičky vypadli po jasné záležitosti s Libercem. Sérii ovlivnilo zejména první utkání na libereckém ledě, ve kterém Východočeši ztratili vedení 3:0. Liberec poté přetlačil i vítěze základní části Spartu a ve finále vyzval třinecké Oceláře.

Slezané ale v souboji o titul dokázali liberecké Bílé Tygry porazit. A to poměrně jednoznačně. V sérii totiž prohráli pouze jednou, a tak v pondělí 26. dubna na svém ledě mohli zvednout Masarykův pohár pro vítěze Tipsport extraligy 2020/21. Utkání dokonce sledovalo několik stovek fanoušků, díky výjimce ministerstva zdravotnictví.

Proti Třinci se hradeckým hokejistům v letošním ročníku nedařilo. Nakonec v duelech s Draky ale přece jenom urvali alespoň jedno vítězství, a to v posledním vzájemném souboji na domácím ledě. Za Hradec Králové tehdy nastoupilo hned 7 hráčů se zkušenostmi z hradecké mládeže, ti pomohli zdolat tým Václava Varadi 3:2. V prvních třech zápasech však Růžičkův tým padl – 0:3, 1:2, 1:3. Mimochodem jeden z duelů proti mistrovi byl dokonce odložen z důvodu díry v ledu.

Bilance s Oceláři Třinec v letošní sezóně:


Jaromír Jágr dvakrát naplnil ČPP Arénu. Povede se mu to znovu?

Díky středečnímu vítězství v sedmém duelu finále Chance ligy proti jihlavské Dukle si účast zajistili Rytíři Kladno. A to i v sestavě s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem, kteří pro česká média prozradili, že s největší pravděpodobností budou ve svém mateřském klubu působit i nadále. Dva veteráni si tak po roce opět zahrají nejvyšší českou hokejovou soutěž. Kladno ale odstartuje sezónu maratonem venkovních duelů, jejich domácí stánek totiž čeká letní rekonstrukce, aby byl způsobilý pro Tipsport extraligu.

Pokud budou v následujícím ročníku na stadionech opět diváci, tak si kluby a jejich majitelé musí mnout ruce. Zajisté by se totiž konala tradiční Jágrmánie, protože hokejová legenda dokáže sama o sobě přitáhnout fanoušky do hlediště. Své o tom vědí i v Hradci Králové. Jágrovo Kladno totiž v sezóně 2019/20 dvakrát téměř vyprodalo ČPP Arénu. A to i v úterý.

Rytíři byli v novodobé hradecké extraligové historii pro Východočechy oblíbeným soupeřem. Z celkových osmi duelů totiž Mountfield odešel hned sedmkrát jako vítěz, a to navíc s pouhými devíti inkasovanými brankami. Jak tomu bude v následující sezóně Tipsport extraligy?

Bilance s Kladnem v novodobé extraligové historii: