Tiskové zprávy
čt 29.4.2021 | Jan Vavřina

Realizační tým rozšíří Jan Šťastný. Aleš Krátoška se s klubem loučí

Po oznámení dvou asistentů Tomáše Martince v podobě Ladislava Čiháka a Petra Svobody se vedení Mountfieldu HK domluvilo na spolupráci s dalším koučem, kterým je Jan Šťastný. Čtyřicetiletý funkcionář má spoustu trenérských i manažerských zkušeností, které by měl uplatnit jako spojka mezi Hradcem Králové a Kolínem. S východočeskou metropolí se naopak loučí dosavadní vedoucí Akademie a hlavní kouč juniorů Aleš Krátoška.

JanŠťastný
Zkušený funkcionář má za sebou angažmá v předních českých i slovenských klubech. Po angažmá v Košicích se vrací do vlasti.

Hráčského kádru se pro příští sezónu příliš změn týkat nebude, mužstvo zůstane z velké části pohromadě. Trenérský štáb ale prochází poměrně velkou renesancí. Po oznámení staronového hlavního kouče a jeho asistentů přichází do východních, respektive středních Čech další známé jméno. Jan Šťastný prošel libereckou, slavistickou, chomutovskou a košickou organizací, nyní se bude podílet na rozvoji hokeje v Hradci Králové a Kolíně.

Jakou by měl mít litoměřický rodák roli, sděluje generální manažer Aleš Kmoníček. „S Honzou Šťastným jsme se domluvili prozatím na roční spolupráci. Ta bude spočívat mimo jiné v dohlížení na rozvoj zejména mladých hráčů, kteří budou působit v Kolíně. Má spoustu zkušeností na poli trenérském i manažerském, naposledy si vedl velice dobře v Košicích. Věříme, že nám pomůže splnit jeden z hlavních cílů směrem ke Kolínu, a to udržení prvoligové příslušnosti,“ říká člen hradeckého vedení.

Jak již bylo avizováno, provázanost mezi oběma partnerskými týmy by měla být mnohem větší než v uplynulé sezóně. „Máme představu, že hráči z Kolína budou jezdit zejména v rámci letní přípravy trénovat také do Hradce, kde budou mít rovněž individuální tréninky. Mezi oběma kluby budou pendlovat také trenéři, aby měli detailní přehled o všech hráčích,“ pokračuje Aleš Kmoníček ke spolupráci mezi Lvy a Kozly.

Aleš Krátoška se s organizací po sedmi letech loučí

AlešKrátoška
Postup s juniorkou do extraligy, přesun k A-týmu nebo stříbro ze CHL. Štace v Hradci byla pro bývalého hráče úspěšná.

Další změnou v trenérském štábu je odchod vedoucího Akademie Mountfieldu HK a hlavního trenéra juniorů Aleše Krátošky, který v klubu působil od sezóny 2014/15. „Je to pro nás nepříjemná skutečnost, protože Aleše považujeme za hradeckého trenéra a člověka, který velmi dobře zná mládežnický hokej a fungování Akademie. Na druhou stranu jsou v životě důležitější věci, než je sport, a tudíž jsme se v naprostém klidu dohodli na ukončení spolupráce. Alešovi bych chtěl upřímně poděkovat za dosavadní spolupráci a za vše, co pro náš klub za těch sedm let udělal. Zároveň mu přeji mnoho štěstí v jeho další profesní kariéře a samozřejmě i v rodinném životě,“ vzkazuje Aleš Kmoníček s tím, že vedení klubu bude nyní obsazení uvolněných pozic řešit.

Rodák z Tábora přišel na soutok Labe s Orlicí s cílem postoupit s juniorkou do extraligy, což se mu hned první rok povedlo. V klubu pokračoval i v dalších letech, a to navíc na pozici vedoucího Akademie nebo asistenta u hlavního mužstva. „Sedm sezón na jednom místě je v trenérské branži dlouhá doba, v Hradci jsem prožil krásné období. Finální rozhodnutí pro mě nebylo vůbec jednoduché, promítly se do toho rodinné důvody. Nakonec jsem došel k závěru, že se naše cesty s klubem v dobrém rozejdou,“ prozrazuje šestačtyřicetiletý kouč.

Držitel kompletní extraligové medailové sbírky bude mít dle svých slov jen pozitivní vzpomínky. „Když jsem do Hradce přicházel, nečekal jsem, že v klubu vydržím sedm let, což je poměrně dlouhá doba. Budu ale vzpomínat jen v nejlepším. Musím všem v klubu, ať už vedení, kolegům trenérům nebo spolupracovníkům z kanceláří za ta léta spolupráce z celého srdce poděkovat. Působil jsem v organizaci, která má velké ambice a míří stále vpřed, za což jsem moc rád,“ dodává Aleš Krátoška.