Preview k zápasu
so 23.1.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Další šance dotáhnout se na čtyřku. Hradec hostí Energii

Ačkoliv to vypadalo, že se Mountfieldu začíná blýskat na lepší časy, po dvou výhrách znovu narazil. V pátek nestačil na Plzeň, se kterou padl 3:5, a pro bodový zisk se tak musí upínat k dalšímu utkání. Pod Bílou věž míří karlovarská Energie, která Lvy sice letos jednou vynulovala, aktuálně se jí však nedaří. Chytí Hradečtí šanci za pačesy a odskočí v tabulce dotírajícím soupeřům? To se dozvíme v utkání, které odstartuje v 16:00.

„Doufám, že nastartujeme šňůru a pojedeme na vítězné vlně.“

#88 Jakub Sklenář (o následujícím duelu proti Varům)

Plzeň umí být hodně nepříjemná a své kvality předvedla i v posledním utkání proti Hradci. V čem byla tentokrát lepší? „Řekl bych, že největší rozdíl byl v pohybu. Víceméně celý zápas jsme dotahovali a byl pro nás náročný. Když chceme hrát aktivní hokej a napadat soupeře, je pohyb základ, bez toho to nejde. Příště musíme hrát určitě líp,“ vypichuje páteční slabiny Mountfieldu Jakub Sklenář

Posledních několik zápasů to Východočechům jezdilo, proti Plzni se jim však právě v bruslení tolik nedařilo. „Nedokážu si to vysvětlit. Paradoxně jsme měli i o den delší volno, než normálně mezi zápasy bývá, takže nevím, jestli to byl den blbec... Když budu mluvit za sebe, necítil jsem se fyzicky úplně dobře, i když v přechozím zápase jsem se cítil suprově,“ hledá příčiny nezdaru dvaatřicetiletý křídelník, který v utkání předvedl parádní gesto fair-play. „Věděl jsem to hned. Myslím, že jsem tam špatně šlápnul a podjely mi nohy. Tam nebylo absolutně co řešit, bral jsem to jako samozřejmost,“ skromně popisuje celou situaci.

V neděli se Mountfield utká na domácím ledě s Karlovými Vary. Co je typické pro celek ze západu Čech? „Bruslení a rychlá hra. Doufám, že je v tom ještě předčíme a zápas vyhrajeme. Bude záležet na koncovce a spoustě dalších aspektů. Věřím, že se na to dobře připravíme a zvítězíme,“ doufá v úspěch rodák ze Znojma. Posledně Lvi v tabulce mířili do první čtyřky, ta se jim ale znovu o kousek vzdálila. „Měli jsme dvě výhry a chtěli jsme navázat na nějakou delší šňůru, což se nám nepodařilo. Doufám, že s Vary ji teď znovu nastartujeme a pojedeme na vítězné vlně,“ věří v lepší zítřky hradecký útočník.

JakubFlek
Rodák z Mariánských Lázní je univerzálním útočníkem. V letošní sezóně vstřelil 13 gólů, svůj přehled na ledě potvrdil také stejným počtem asistencí.

Po slibném začátku hořký vstup do roku 2021

Úvod letošní sezóny se Energii vydařil. Spíše vyhrávala než prohrávala a na přelomu listopadu s prosincem na svém kontě měla dokonce šňůru šesti vítězství v řadě. Forma Varů se však nepřenesla do nového roku, naopak se téměř vytratila. Během ledna Karlovarští své soupeře porazili pouze ve dvou případech a v tabulce zaznamenali propad na osmou příčku s padesáti čtyřmi body. V posledním duelu narazili na rozjeté Pardubice a ačkoliv po první třetině vedli už 2:0, svůj náskok prováhali a nakonec padli těsně 3:4.

Západočechům to nyní v defenzivě moc nešlape. Do své sítě obdrželi již 109 gólů, což je třetí nejvyšší číslo v soutěži. Ani v oslabení příliš nezáří, s 82,35% úspěšností se ale řadí k extraligovému průměru. Dopředu jim to docela střílí, avšak přesilovky se jim podaří jen ve 14,94 % případů. I když se během početní výhody netrefí, alespoň zadní vrátka si většinou zvládnou pohlídat – ve své přesilovce totiž inkasovali jen jednou. Uvidíme, jak se v neděli vypořádají se Lvy, kteří v oslabeních zatím excelují.

Přední postavení v brankovišti Energie má Filip Novotný, který v západočeském klubu tráví již čtvrtou sezónu a v té letošní se prezentuje 91,1% úspěšností. Co se týče útočných snah, nejúspěšnějším je Jakub Flek s 26 kanadskými body. O bod méně zaznamenal během svého angažmá ve Varech David Kaše, ten však po půl roce v Čechách znovu odešel do zámoří. Střelecky přínosný pro tým je také Petr Koblasa, který se trefil již třináctkrát. Nejvytíženějším hráčem Západočechů je obránce Petr Šenkeřík, který na ledové ploše stráví v průměru 20:42 minut.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz také v průběhu ledna. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


F. Novotný – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Vondráček, Skuhravý, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Hladonik, Šik.