Preview k zápasu
čt 26.11.2020 | Daniel Krátký

Další atraktivní souboj, Mountfield v pátek hostí Spartu

Hradecký tým čeká po Třinci další silný extraligový soupeř, který figuruje v horních patrech tabulky soutěže. V pátek přijede do ČPP Arény tradičně hvězdami nabitý kádr pražské Sparty. Oba páteční soky dělí v tabulce jediný bod, očekává se tak velká bitva. Duel 21. kola začíná pod Bílou věží už v 17:00!

„Porazit Spartu chce každý ještě dvojnásob. A u mě to není jinak!“

#92 Vladimír Růžička mladší (o pátečním soupeři)

Zápas s Třincem, den volna a poté příprava na Spartu. Takový byl program hradeckého Mountfieldu od úterního dne. Duel s Oceláři byl z hradeckého pohledu hodně těžký, první gól vstřelili Slezané z ofsajdu a domácí to věděli. Emoce šly ven. To ostatně potvrzuje i centr Vladimír Růžička mladší. „Nejvíc zápas ovlivnily jak vyloučení, tak i první, trochu smolnější gól, který nám trochu vyhrotil naše emoce. Ale samozřejmě hlavně ta vyloučení,“ je si vědom syn hlavníhou kouče Mountfieldu.

Co se hradeckému týmu příliš v poslední době nedaří, jsou přesilové hry. Statisticky sice nepůsobí tak zle, ale herně to rozhodně žádná sláva není. I když proti Třinci některé početní převahy vypadaly hodně nadějně. „Přesilovky jsme taky nesehráli úplně tak špatně, měli jsme tam nějaké dobré věci. Byla škoda, že ve druhé třetině jsme v přesilovce trefili tyč, mohlo to být 1:1,“ mrzí jedenatřicetiletého hokejistu neproměněná příležitost Radka Smoleňáka.

V pátek čeká Lvy souboj se Spartou. Jaký by to mohl být zápas dle Vladimíra Růžičky mladšího? „Věřím, že to bude úplně jiný zápas než v úterý. Nesmíme dělat každopádně tolik faulů,“ má jasno šikovný forvard. Pro rodáka z Mostu však duel nikterak speciální nebude. „Nějak pikantněji, vzhledem k tomu, že jsem tam hrál rok, to neberu. Každý zápas je důležité vyhrát, o to více, když je liga takhle vyrovnaná, každý může porazit každého. A ve finále porazit Spartu chce každý ještě dvojnásob. A u mě to není jinak,“ uzavírá hradecká dvaadevadesátka před pátečním zápasem se Spartou, který odstartuje v 17:00.

VladimírSobotka
Přestupová bomba vybouchla na Spartě 14. listopadu, kádr totiž posílil NHL ostřílený Vladimír Sobotka, kterého do velkého hokeje přivedla Slavia. Tu tou dobou trénoval hádejte kdo? Ano, správně. Vladimír Růžička.

Sparta patří mezi favority soutěže

Pražané vstoupili do soutěže ne tak úplně přesvědčivě, z prvních čtyřech duelů dokázali zvítězit pouze jednou, o to doma v O2 aréně se Zlínem (3:0). Do vynucené pauzy následně ještě Sparťané zvládli třikrát vyhrát, hlavně díky kvalitní obraně, protože ve třech duelech inkasovali tři branky. Dokázali tak zdolat 3:0 Liberec, 3:2 Karlovy Vary a 3:1 Litvínov. Během pauzy poté svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače vyráželi trénovat, stejně jako Mountfield, do Dobříše.

Do obnovené ligové soutěže vstoupili Pražané výhrou nad Pardubicemi 7:1, další gólovou přestřelku absolvovali hokejisté z hlavního města ve Zlíně (6:4) a ve Vítkovicích (4:5p). V posledních čtyřech duelech svěřenci Josefa Jandače a Miloslava Hořavy střídají prohry s výhrami. Sparťané jsou velmi úspěšní v přesilových hrách, mají totiž druhou nejlepší početní převahu v lize. Stejně tak se daří celku s písmenem "S" na hrudi také na buly, kde jsou taktéž druhým nejlepším mančaftem soutěže.

Jedničkou Sparty by měl být Matěj Machovský, který v tomto ročníku extraligy naskočil do dvanácti duelů, ze kterých sedmkrát odešel jako vítěz. Ve čtyřech duelech dostal příležitost také Jakub Neužil, který v nejvyšší soutěži debutoval až v šestadvaceti letech. Muziku dokáže přitvrdit David Němeček, který strávil uplynulou sezónu ve Finsku. Ofenzívu táhne spoustu hráčů, bodově jsou na tom nejlépe Lukáš Rousek, Michal Řepík, Lukáš Pech a Román Horák – všichni s 11 body.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz prozatím do konce listopadu. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání