Žáci
st 23.9.2020 | Klub

První krůčky pro hradecké naděje. Startuje kurz ledního hokeje!

Kurzy ledního hokeje tradičně začínají koncem devátého kalendářního měsíce, letos konkrétně ve čtvrtek 24. září. Od 16:00 bude v ČPP Aréně probíhat zápis, v 17:45 půjdou malí caparti poprvé na led, a to v doprovodu profesionálních trenérů a kapitána hradeckého A-týmu Radka Smoleňáka!

Nábor je určen pro děti ročníku 2013 a mladší, trenéři a vedoucí náborů se chtějí zaměřit hlavně na chlapce ročníků 2014 a 2015, tak aby mohli doplnit stávající týmy. Během listopadu se pak rozběhne hokejová přípravka, tím pádem přibude další trénink. Kurzy budou probíhat od září do března každý čtvrtek od 17:45 do 18:45 a neděli od 8:30 do 9:30.

Mountfield HK by chtěl pozvat všechny rodiče, kteří mají zájem přihlásit své děti na hokej, aby možnost náborů do kurzů ledního hokeje využili. To provedou tak, že vyplní přihlašovací formulář na webu a pak už stačí přijít na některý z prvních tréninků, kde bude provedena evidence. „Není nutné přijít na úplně první trénink, děti mohou přicházet postupně během září, října a listopadu. Dětí máme každým rokem více a budeme moc rádi, když rodiče přivedou další a mladé naděje budou přibývat,“ zve vedoucí náboru Patrik Stehno.

A co děti přímo v kurzu čeká? „Už to není obyčejný kurz bruslení, ale opravdový kurz ledního hokeje. Tréninky budou navštěvovat profesionální trenéři, a po domluvě s trenéry i hráči A-týmu. Od listopadu zařadíme přípravku, která bude navíc, rodiče to budou mít v ceně,“ vypočítává mládežnický kouč Martin Stehno. Cena kurzu je buď 1200 Kč za celou sezónu nebo 290 Kč měsíčně. „Začátek v září je zdarma, tak aby si to děti vyzkoušely a zjistily, zda o to budou mít zájem,“ dodává.

Každý malý hokejista si na svůj první trénink musí vzít vlastní brusle, helmu s košíkem a zimní rukavice, nejlépe palčáky nebo rukavice na lyže. Doporučujeme také chrániče na skateboard či kolečkové brusle. Kurzy není možné navštěvovat v helmách na kolo nebo na lyže. Klub může některé toto vybavení včetně holenních a loketních chráničů zapůjčit, ale v omezené míře.